Proizvođač Nutele nudi najslađi posao na svijetu

Karijere

Italijanski proizvođač slatkiša Ferero nudi najslađi posao na svijetu, pošto traži degustatore, prenio je Tajms

Ferero je objavo oglas u kojem traži 90 degustatora koji će testirati kakao, lješnike i druge sirove proizvode za proizvodnju čokolade.

Kompanija zainteresovanima nudi ugovor na pola radnog vremena. Naime, posao predviđa dva radna dana nedjeljno u sjedištu kompanije u Albi. Za dobijanje posla nije potrebno imati prethodno iskustvo, već je važno samo da kandidati nemaju nikakve alergije na hranu.

Izabrani kandidati se obavezuju da će od 30.septembra posjetiti tromjesečni kurs, na kraju kojeg će svega 40 osoba biti izabrano kao degustatori čokolade. Oni će biti podijeljeni u dvije grupe, najavljuje Ferero.

Do sada je Ferero uvijek koristio internu radnu snagu, to jest zaposlene za testiranje svojih proizvoda. Ovaj put kompanija želi da upita potrošače, bez ikakvih saznanja o sastojcima proizvoda.

Pored Nutele Ferero proizvodi praline Mon Sseri, Rafaelo, i Ferero Roše. Kompanija ima godišnji obrt u visini od 10,5 milijardi evra i zapošljava 30.300 ljudi, a širom svijeta ima 91 ćerka firmu i 23 proizvodnih postrojenja, te je prisutna u 170 zemalja svijeta.