Novi Bell & Ross ronilački časovnik je omaž moru

Bell & Ross brend je najpoznatiji po kreiranju svojih časovnika koji su inspirisani svijetom avijacije, pa njihova reputacija na nebu, često zasenjuje ekspertizu u moru. Ipak, od 1997.godine i lansiranja Hydromax ronilačkog časovnika koji je dizajniran sa vodootpornošću do 11.100 metara, Bell & Ross je nastavio redovnu proizvodnju podvodnih modela, od rane varijante BR 02 Marine, do današnje BR 03 Diver linije.

Najnoviji časovnik ovog brenda inspirisan morem, BR03-92 Diver Bronze Navy Blue, definitivno odgovara ulozi koju je dobio. Sa kombinacijom bronze na bazi i kućištu i teget plave boje na brojčaniku, ovaj časovnik je kao skrojen za ljubitelje ronjenja koji cijene kvalitetnu estetiku.

“Upotreba bronze u našem novom modelu ograničenog izdanja je naš način odavanja pošte istoriji ronilačkog svijeta. Bronza je duboko povezana sa istorijom ronjenja i korišćena je za kacige i nautičku konstrukciju, dijelove i propelere”, objašnjava direktor marketinga i komunikacija ovog brenda, Marija Solimene.

Kućište od 42 mm u sebi sadrži automatski mehanizam sa prikazom sata, minuta, sekundi i datuma. Jednosmjerna rotirajuća baza ima šezdesetominutnu skalu. Jedinstveni plavi brojčanik ima pozlaćene indekse, obložene SuperLuminova slojem, kao i pozlaćene, skeletonizovane kazaljke, sa slojem SuperLuminove. Vodootporan do dubine od 300 metara, ovaj model dolazi sa modernim plavim kožnim kaišem sa bronzanom kopčom, a može se zamijeniti crnim gumenim kaišem kada želite da odete ispod površine vode.

Na kraju, moramo reći da je prije samo nekoliko dana priređen i događaj za lansiranje ovog modela, kada smo saznali da će on biti dostupan u ograničenom izdanju od 250 komada, sa cijenom od 5.000 €.